joi, 28 noiembrie 2019

Frecventa ejacularii - de cate ori trebuie sa ejaculeze un barbat


La barbatii mai in varsta, raportul intre numarul de ejaculari si frecventa actelor sexuale trebuie sa se micsoreze, cu alte cuvinte la acelasi numar de acte sexuale – mai putine ejaculari. Un barbat in varsta poate face dragoste de cate ori doreste pe zi sau pe saptamana, dar daca are peste 50 de ani nu trebuie sa ejaculeze mai mult de 1-2 ori pe saptamana. Aceasta este o limita biologica, indiferent de cat de mult face dragoste sau cat este de viguros.

Dascalii taoisti ai iubirii au atras in mod special atentia asupra conservarii si a reglarii spermei, ca mijloc pentru cresterea duratei de viata. Ejacularea se poate compara cu donarea sangelui. Din punct de vedere fiziologic, aceste doua procese sunt absolut asemanatoare.

Pentru a-i stimula pe donatori sa-si dea sangele pretios, medicii spun de obicei ca organismul uman sanatos isi poate reface sangele repede si la nesfarsit. Totusi, nici ei nu ii sfatuiesc pe donatori sa dea sange mai des decat o data la cateva luni, ba chiar mai rar, daca donatorul nu este prea rezistent din punct de vedere fizic sau prea tanar. Chiar cu aceste precautii, multi oameni au o senzatie de extenuare si de febra insotita de voma, daca doneaza sange des. Multi barbati au o senzatie asemanatoare in cazul ejacularilor prea dese. Din aceasta cauza, un mare numar dintre ei incep sa manifeste reticienta fata de actul sexual.

Pentru reglarea ejacularii, dascalii taoisti sustin urmatoarele concepte:
- Primavara, barbatul poate ejacula o data la 3 zile.
- Vara si toamna – de doua ori pe luna.
- Iarna trebuie sa-si conserve sperma si sa nu ejaculeze deloc. Drumul spre cer inseamna acumularea de esenta yang in timpul iernii. Respectand acest criteriu, barbatul dobandeste longevitatea. Ejacularea in timpul iernii este de o mie de ori mai daunatoare decat primavara. Conservarea esentei sporeste forta yang a barbatului si il apropie de cer.

 Click

Nu este mai putin adevarat ca barbatul s-a hranit in mod constant cu esenta yin a femeii; de aceea aproape toate textile taoiste au subliniat importanta actelor sexuale dese si a ejacularilor rare. Cu cat vom face dragoste mai mult, cu atat mai mult vom primi de la armonia yin si yang, si cu cat ejaculam mai putin, cu atat mai putin vom pierde din avantajele acestei armonii.

In cartea “Tainele camerei de jad”, o carte-dialog despre arta iubirii Tao, exista o explicatie a avantajului iubirii cu ejaculari rare:

“Cand un barbat iubeste fara sa-si piarda sperma, isi intareste corpul. Cand iubeste de doua ori fara sa o piarda, vazul si auzul ii devin mai ascutite; daca iubeste de trei ori – se vindeca de toate bolile; de patru ori – in sufletul lui va fi pace; de cinci ori – inima si circulatia se refac; de sase ori – salele ii devin mai puternice; de sapte ori – soldurile si fesele i se intaresc; de opt ori – pielea ii devine neteda; de noua ori – dobandeste longevitatea; de zece ori – devine ca un nemuritor.”

Desi exista multa exagerare si poezie in acest text, cu ajutorul ei autorul a reusit sa transmita mesajul sau destinatarului, si anume ca barbatul trebuie sa-si conserve sperma controlandu-si ejacularea.

Nu exista o frecventa ideala pentru fiecare – ne spune stiinta Tao despre iubire. Oamenii sunt diferiti in ceea ce priveste dimensiunea, forta si rezistenta, iar aceastea constituie factorii principali pentru stabilirea frecventei individuale.

 Click

Totusi, exista pentru fiecare o metoda simpla pentru determinarea frecventei corecte de ejaculare. Daca un barbat de 50 de ani se simte obosit in cazul in care ejaculeaza o data la trei zile, trebuie sa reduca frecventa pana la o data pe saptamana. Daca in acest caz se simte obosit si ii trebuie un timp pentru refacerea fortelor dupa ejacularea saptamanala, trebuie sa creasca si mai mult intervalul intre ejaculari. El va recunoaste frecventa justa dupa buna dispozitie si senzatia de fericire de dupa ejaculare; se va simti mai puternic, nu mai slab si va semana cu uliul in zbor, nu cu un canar in colivie.

Pe de o parte, daca va face dragoste o data sau de doua ori pe zit imp de o saptamana, fara sa ejaculeze, si simte o oarecare presiune, atunci e timpul sa ejaculeze.

Din cand in cand, oboseala sau extenuarea pot fi simptome ale ejacularii foarte reduse cantitativ, si nu ale unui numar mare de ejaculari. Daca aceste doua simptome apar cand barbatul nu a ejaculat timp de cateva saptamani, trebuie sa incerce sa creasca frecventa ejacularilor.

Nimeni nu trebuie sa fie sclavul unei frecvente de ejaculare si sa o respecte intocmai. Frecventa depinde si de factori externi. Daca in timpul saptamanii barbatul trebuie sa munceasca mult, se prea poate ca si el sa ejaculeze mai putin. Daca el a avut timp liber s-ar putea sa doreasca un numar mai mare de ejaculari.

Foto: PixaBay
●       ●       ●

 OTO Forte  vine in sprijinul Dumneavoastra, pentru o viata sexuala sanatoasa si implinita.
Pentru mai multe detalii accesati:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu