joi, 30 ianuarie 2020

Efecte surprinzatoare ale sexului asupra sanatatii



În zilele noastre, datorită programului încărcat, oamenii fac tot mai rar sex. Iată, insa, câteva dintre beneficiile activităţii sexuale regulate:

În timpul relaţiilor intime, corpul produce dopamină (substanţă care luptă împotriva hormonului care produce stresul), endorfină (cunoscut cu apelativul ,,hormonul fericirii'') şi oxitocină (o substanţă care creşte apetitul sexual, secretată de glanda pituitară).

De asemenea, sexul este o formă de activitate fizică. În timpul partidelor, schimbările psihologice din creier sunt asemănătoare cu cele pe care le resimţim atunci când mergem la sală. Trei contact sexuale în decursul unei săptămâni, cu o durată de 15 minute, pot arde până la 7.500 de calori pe an (acesta este echivalentul a 120 de kilometri de alergat), respiratul profund creşte volumul de oxigen din celule, iar testosteronul eliberat în timpul sexului întăresc muschii şi oasele. Îmbrăţişările şi relaţiile intime reglează tensiunea arterială.

Click

Tot sexul poate fi răspunsul atunci când lupţi împotriva răcelilor şi a altor probleme de sănătate. Imunoglobina A, un antigen care luptă împotriva răcelilor, creşte în momentul relaţiilor intime. Persoanele care fac sex constant au o concentratie mai mare a elementelor care ajuta organismul sa se apere de virusi si microbi. Cercetatorii de la Wilkes University din Pennsylvania au descoperit ca studentii care faceau sex o data sau de doua ori pe saptamana aveau un nivel ridicat al unui anume anticorp decat cei care nu erau activi sexual.

Sexul reduce durerea. Experţii au demarat un studiu în cadrul căruia au dorit să descopere legătura dintre sex şi artrită. Aceştia au declarat că persoanele care au mai multe relaţii intime resimt mai puţină durere.

Click

Ejaculările constante reduc riscul apariţiei cancerului de prostată. Un studiu publicat in Journal of the American Medical Association arata ca barbatii care ejaculeaza in mod frecvent (de cel putin 21 de ori pe luna) au mai putine sanse de a face cancer de prostata.

Sexul imbunatateste calitatea somnului. Este posibil sa adormiti mult mai repede dupa ce faceti sex: "Dupa orgasm, hormonul prolactina este eliberat. Acesta este responsabil pentru sentimentul de relaxare si somnolenta", a explicat Sheenie Ambardar, psihiatru.

Adaptare dupa surse:
Descopera
MedLife

●       ●       ●

 OTO Forte  si  Super OTO  vin in sprijinul Dumneavoastra, pentru o viata sexuala sanatoasa si implinita.
Pentru mai multe detalii accesati:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu