joi, 25 octombrie 2018

Sperma ar putea vindeca depresia la femei


Cercetari efectuate la Universitatea din Albany pot sa fi ajuns la o noua strategie impotriva depresiei, anume - intimitatea sexuala.

Un studiu condus de Prof. Gordon Gallup de la Universitatea din Albany a pus in evidenta ca, dintre femeile active sexual, acelea care nu obisnuiau sa foloseasca prezervativul manifestau mai putine simptome depresive decat restul femeilor, fapt ce duce la ideea ca absorbtia spermei de catre vaginul femeii poate avea un efect favorabil tonusului psihic al acesteia [...]

Ca parte a studiului intreprins, un numar de aproximativ 300 de femei din diferite medii au completat un chestionar anonim referitor la diferite aspecte ale vietii sexuale, incluzand printre altele frecventa raporturilor intime, cand au facut ultima oara sex si daca au folosit sau nu prezervativ.

Dupa cum Prof. Gallup obesrvase, rezultatele studiului au aratat ca "femeile active sexual si care nu foloseau niciodata prezervativul manifestau procente mult scazute de simptome ale depresiei, comparativ cu femeile care foloseau de obicei, sau de fiecare data, prezervativul".

 Click

Desi un numar de 300 de femei este un esantion de studiu relativ restrans, studiul a incercat sa analizeze si alte variabile, cum sunt: frecventa raporturilor sexuale, utilizarea altor tipuri de contraceptve (cum ar fi pilulele) si daca femeile respective se aflau sau nu intr-o relatie stabila. Dintre toate acestea, folosirea prezervativului a fost indicele cu cea mai mare pondere in ceea ce priveste raspunsul asupra simptomului depresiv.

●       ●       ●

 OTO Forte  vine in sprijinul Dumneavoastra, pentru o viata sexuala sanatoasa si implinita.
Pentru mai multe detalii accesati:

Sursa: Educate Inspire Change
Foto: PixaBay

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu