duminică, 10 iunie 2018

Dulciurile afecteaza fertilitatea masculina


Excesul de dulciuri se alătură celorlalţi factori (alimentaţia dezechilibrată, tabagismul, excesul de alcool) care provoacă infertilitate în cazul bărbaţilor. O alimentaţie dezechilibrată, cu multe dulciuri (dar şi cu multe grăsimi şi sare) afectează în mod considerabil calitatea spermei.

De altfel, în ultimii ani, numeroase studii au fost interesate de ce numărul spermatozoizilor şi fertilitatea masculină sunt în scădere. Astfel, un amplu studiu efectuat în Franţa arată că, în medie, la un bărbat de 35 de ani, în 17 ani, numărul spermatozoizilor a scăzut de la 73,6 milioane/ml la 49,9 milioane/ml. (cu 32% - n.n).



 Click

De asemenea, cantitatea şi calitatea spermei reprezintă un barometru al stării generale de sănătate a bărbatului. Prof. dr. Sheena Lewis de la Queen's University Belfast spune că un bărbat produce, în medie, aproximativ 500 milioane de spermatozoizi la o ejaculare, cu mult peste necesarul reproducerii. Chiar dacă s-ar reduce la jumătate cantitatea de spermatozoizi, bărbatul nu ar fi în pericol de infertilitate. Deoarece calitatea, nu cantitatea contează cu adevărat, susţine prof. dr. Lewis. Pe de ală parte, trebuie să recunoaştem totuşi că scăderea cantităţii de spermatozoizi dovedeşte că ceva nu merge.

Sursa: Jurnalul
Foto: PixaBay

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu