joi, 13 septembrie 2018

9 motive pentru a face dragoste in fiecare zi


Pentru multe cupluri, poate fi o adevarata provocare in a-si face timp special pentru sex. Fie pentru ca dorinta celor doi nu este "in faza", fie ca treburile cotidiene ne obosesc suficient pentru ceva mai mult decat un simplu sarut de "noapte buna", o multime de cupluri cad in capcana amanarii sexului pentru alta data, alta data, alta data ...

Iar pierderea este enorma, avand in vedere multiplele beneficii pe care sexul le ofera. Pe langa faptul ca ne simtim bine, sexul aduce beneficii importante sanatatii, precum si calitatii vietii, in general. Iata mai jos noua motive pentru a face sex in fiecare zi:

1. Imuniartate crescuta. Persoanele care fac sex de 1-2 ori pe saptamana au un nivel al Imunoglobulinei de trei ori mai mare.

2. Reduce stress-ul. In timpul sexului, organismul secreta Endorfine si Oxitocina, doi compusi cu rol in combaterea anxietatii si depresiei.

3. Elimina in mod natural durerea. Endorfinele eliberate in timpul orgasmului au efectul morfinei, stimuland receptorii din creier responsabili cu ameliorarea durerii.

4. Un somn mai profund. In timpul sexului, creierul secreta Norepinefrina, Serotonina, Oxitocina, si Vasopresina, endorfine care relaxeaza mintea si corpul, garantand un somn profund si linistitor.

5. Nivel crescut de energie. Aportul de glucoza pe care orgasmul il ofera corpului creste performantele fizice si intelectuale

 Click


6. Un ten luminos. Accelerarea circulatiei sanguine si aportul de oxigen ofera tenului un aspect stralucitor. Pe langa aportul de endorfine, un orgasm creste nivelul de DHEA (hormon produs de glandele adrenale), capabil sa amelioreze efectele imbatranirii asupra tenului.

7. O inima mai sanatoasa. Studiile arata ca riscul de a muri de atac de cord ori atac vascular cerebral scad pe masura ce frecventa orgasmelor creste.

8. Cresterea dorintei. A face mei mult sex duce la a-ti dori si mai mult. In cazul femeilor, o viata sexuala regulata duce la imbunatatirea lubrefierii naturale a vaginului, cresterea circulatiei sanguine si a elasticitatii tesusturilor din zona pubiana.

9. Creste increderea in sine. De cele mai multe ori, partenerii constata o crestere a satisfactiei si a incredereii in sine atunci cand isi satisfac reciproc nevoile sexuale.

Oamenii sunt tot mai ocupati - o stim cu totii. Cu toate astea, te poti bucura de beneficiile sexului, daca ii acorzi importanta care i se cuvine. Este benefic nu numai relatiei in sine, ci si sanatatii. E bun pentru muschi, este un excelent antidepresiv si iti reimprospateaza energia. Este pur si simplu o investitie in relatia si sanatatea ta.

Sursa: The Hearty Soul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu