marți, 25 septembrie 2018

Beneficiile sexului asupra sanatatii


Mulți dintre noi asociem un stil de viață sănătos cu activități, care nu sunt întotdeauna foarte distractive, precum antrenamentele istovitoare sau renunțarea la delicioasele deserturi. Aceasta este însă o concepție greșită, pentru că multe dintre obiceiurile sănătase sunt printre cele mai distractive și pline de satisfacții.
Mai mult decât o simplă plăcere și un mod plăcut de a arde caloriile, sexul are numeroase beneficii asupra sănătății fizice și mentale. Atâta timp cât este practicat în condiții sigure, sexul reprezintă o strategie sigură pentru o stare mai bună de sănătate, oferind în același timp confort psihic și o gândire pozitivă.

Vă prezentăm în continuare câteva dintre modurile în care activitatea sexuală sănătoasă vă protejează sănătatea, oferindu-vă astfel o viață mai bună, mai lungă și mai plăcută:

Întărește sistemul imunitar

Persoanele care fac sex frecvent (o dată sau de două ori pe săptămână) au un nivel semnificativ mai ridicat de imunoglobulină A (IgA). Aceasta reprezintă prima linie de apărare a organismului, având rolul de a lupta împotriva micro-organismelor invadatoare, chiar în punctul de intrare al acestora în corpul uman, reducând astfel necesitatea de activare a sistemului imunitar.

Efectul de stimulare a sistemului imunitar, care ne protejează de diverse boli și afecțiuni, este și motivul pentru care sexul este denumit și „aspirina săracului”. Astfel, în caz de gripă sau răceală puteți folosi cu încredere această „aspirină naturală”. Acest lucru este susținut și de studiile care au demonstrat că persoanele care fac sex frecvent s-au îmbolnăvit mai rar și au solicitat mai puține zile de concediu medical.

Modelează silueta și întreține sănătatea cardiovasculară

Dacă ai nevoie de activitate sportivă pentru menținerea siluetei, poți apela cu încredere tot la sex. Conform cercetărilor, în timpul actului sexual bărbații ard aproximativ 4 calorii pe minut, iar femeile ard în jur de 3 calorii pe minut. Adaugă „sexul de dimineață” în rutina ta zilnică și astfel vei arde calorii chiar înainte de a te da jos din pat. Astfel, sexul este o activitate fizică eficientă și probabil cea mai plăcută metodă de ardere a caloriilor și de menținere a unei siluete de invidiat. Totodată, crește forța, flexibilitatea și tonusul muscular.

În plus, reprezentantele sexului frumos ar trebui să știe că, fiind pasionale cu partenerii lor, le pot proteja și întări inimile. Sexul scade presiunea arterială și sporește sănătatea cardiacă, reducând riscul infarctului. Conform studiilor, bărbații care fac sex de cel puțin două ori pe săptămână prezintă un risc cu 45% mai mic de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare, comparativ cu cei care fac sex o dată pe lună sau mai rar. Acțiunea benefică asupra sistemului cardiovascular nu se datorează doar exercițiului fizic, ci și faptului că menține echilibrul nivelurilor de testosteron și estrogen, foarte important pentru sănătatea inimii.

Elimină stresul și atenuează depresia și anxietatea

Stilul modern de viață, din ce în ce mai alert, face ca stresul să fie tot mai prezent în viața noastră de zi cu zi, afectându-ne negativ sănătatea fizică și mentală. Beneficiile sexului în eliminarea stresului, calmarea depresiei și reducerea anxietății au fost atent demonstrate. Acestea se datorează faptului că actul sexual stimulează eliberarea de endorfine și oxitocină (hormoni ai plăcerii) ce au ca rezultat relaxarea sistemului nervos. Orice partidă de sex oferă aceste beneficii, însă partidele finalizate cu un orgasm oferă o cantitate mult mai mare de „hormoni ai fericirii”, efectele benefice fiind astfel mai importante.

De cele mai multe ori, stările de depresie și stresul fac ca persoanele afectate să aibă mai puține relații sexuale. Totuși, conform medicilor, acesta este tocmai opusul a ceea ce ar trebui să facă persoanele nefericite, pentru că își refuză, de bună voie, leacul.

 Click

Calmează durerile

Tandrețurile și sexul în dormitor sau chiar și în afara acestuia, reprezintă o bună strategie de menținere și reaprindere a scânteii pasiunii unui cuplu, dar oferă și un alt beneficiu extrem de important: îndepărtarea durerii.
Orgasmul este cel mai eficient analgezic natural. Endorfinele eliberate în corp în timpul orgasmului au o structură chimică similară cu cea a morfinei și sunt foarte eficiente în calmarea oricărei dureri. Se pare că prezența spermei în corpul femeii poate calma chiar și durerile nașterii, ajutând enorm în cazul nașterilor pe cale naturală.

Migrenele nu trebuie să fie o scuză

Contrar credinței populare, migrenele nu reprezintă deloc o scuză pentru a evita sexul, ci dimpotrivă pot fi un motiv întemeiat de a trece la acțiune cât mai repede, pentru a scăpa de neplăcutele dureri de cap.
Un studiu efectuat la Headache Clinic, de la Universitatea Illinois, din SUA, a demonstrat că peste jumătate dintre femeile intervievate au confirmat că durerea de cap a dispărut imediat după atingerea orgasmului. Dacă suferiți de astfel de dureri, dar partenerul (sau partenera) nu este în apropiere, trebuie să știți că și masturbarea are același efect calmant.

Aduce fericire și te ajută să uiți de probleme

Problemele financiare sunt unele dintre cele mai frecvente probleme generând certuri și tensiune în cuplu. Ar fi bine să nu lăsați lucrurile să degenereze și să calmați spiritele încinse cu o partidă fierbinte de… sex.
Conform unui studiu realizat în Statele Unite ale Americii, o partidă de sex oferă aceeași satisfacție precum realizarea unui venit suplimentar anual de 100.000 de dolari. Poate că această sumă nu concide exact cu situația din România, însă beneficiile sunt garantate.

Potențează simțurile

Sexul ajută la combaterea febrei și astmului, fiind un antihistaminic natural. Mai mult decât atât, după zbaterea pe sub cearceafuri, hormonul prolactină generează noi neuroni în lobul olfactiv al creierului. Aceasta înseamnă că simțul mirosului este mai ascuțit, dar și toate celelalte simțuri, inclusiv papilele gustative.

Promovează fertilitatea

Femeile care se bucură de orgasme săptămânale (cel puțin), au cicluri menstruale mai regulate decât acelea care se bucură mai rar de acest gen de activitate. Sexul promovează fertilitatea femeilor, prin regularizarea tiparelor menstruale.

Reduce riscul de cancer la prostată

Un studiu publicat în Journal of the American Medical Association a demonstrat că bărbații care au peste 21 de orgasme lunare au un risc diminuat de dezvoltare a cancerului de prostată. Conform studiului, nu este important dacă orgasmul are loc în prezența partenerei sau în timpul masturbării. Cu cât climaxurile bărbatului sunt mai dese, cu atât este acesta mai puțin expus unei astfel de afecțiuni.

Chiar dacă această teorie mai trebuie analizată, pentru că s-ar putea să fie implicați și alți factori care să influențeze rezultatele, cu siguranță cât mai multe orgasme sunt sănătoase.

Diminuează riscul de cancer la sân

Conform studiilor, se pare că mărirea frecvenței actelor sexuale are ca efect diminuarea riscului de cancer mamar, în special în cazul femeilor care nu au născut niciodată.

Ajută la un mai bun control al vezicii urinare

Ideea că sexul poate diminua problemele legate de incontinența urinară poate părea ciudată, însă a fost confirmată de către experți. Terapeuții sexuali, recomandă de mult timp, femeilor să facă exerciții Kegel (care presupun încordarea mușchilor pelvieni) chiar zilnic, dar și în timpul actului sexual. Contractarea ritmică a acestor mușchi în timpul actului sexual sporește plăcerea ambilor parteneri, iar exercițiile repetate întăresc mușchii, eliminând astfel problemele de incontinență urinară.

Îmbunătățește intimitatea și sporește dorința sexuală

Atunci când fac dragoste, partenerii contribuie la consolidarea relației și îmbunătățirea intimității cuplului. Mai mult decât atât, cu cât partidele de sex sunt mai frecvente, cu atât dorința este mai mare. Există o legătura fizică, dar și una mentală între frecvența actelor sexuale și creșterea libidoului. În cazul femeilor, relațiile sexuale frecvente au ca efect creșterea lubrifierii vaginului, îmbunătățirea fluxului sanguin și creșterea elasticității. Astfel, se rezolvă problema uscăciunii vaginale, crește satisfacția sexuală și este întreținută sănătatea reproductivă. Iar dacă unul dintre parteneri suferă de o scădere a libidoului, sexul reprezintă o soluție eficientă și naturală.

Clădește încrederea în sine

Sentimentul de a fi iubit și dorit are ca efect creșterea încrederii și respectului de sine. O relație sexuală plină de satisfacție oferă mai multă încredere, iar aceasta se observă în toate aspectele vieții cotidiene. Devenim mai neinhibați față de dorințele noastre sexuale, dar și mai curajoși și îndrăzneți față de scopurile și idealurile noastre.

Face viața mai plăcută, dar și mai lungă

Considerat a fi o veritabilă „fântână a tinereții”, sexul reprezintă o soluție eficientă pentru prelungirea vieții și creșterea vitalității. Sexul ajută la creșterea producției de hormon natural de creștere (HGH – Human Growth Hormone), care sprijină funcționarea sistemului nervos și menținerea tinereții. În cazul femeilor, nivelul de estrogen scade odată cu vârsta până la atingerea menopauzei. Actul sexual stimulează producția de estrogen, ceea ce ajută la menținerea sănătății și frumuseții părului și pielii. Astfel, sexul ne ajută să arătăm și să ne simțim mai tineri. Cu cât mai mult orgasme, cu atât mai bine.

Conform studiilor, se pare că în cazul femeilor care au un orgasm (cel puțin) pe săptămână, șansele mortalității scad cu 50% față de cele care se bucură de un orgasm pe lună sau mai rar. Bărbații care fac sex regulat își reduc, de asemenea, la jumătate șansele de a suferi de un atac cerebral.

Îmbunătățește imaginația și alungă rutina

Alungă-ți inhibițiile și folosește-ți imaginația în timpul actului sexual. Include câteva articole de lenjerie sexy și jucăriile erotice în viața ta sexuală și vei vedea cum erotismul atinge cote maxime, iar rutina se evaporă.

Oferă energie, dar și un somn mai odihnitor

Aceleași endorfine, care ajută la relaxarea nervoasă și te scapă de depresie, au un efect de relaxare a întregului corp. În plus, după sex sunt eliberate în corp cantități semnificative de prolactină, un hormon ce induce relaxarea și te va ajuta să adormi mai ușor. Oxitocina eliberată în timpul orgasmului ajută și ea la odihnă. Totuși, se pare că partidele foarte sălbatice, pline de „acrobații” un efect de energizare a organismului, așa că dacă plănuiți să dormiți după, optați pentru o partidă de sex „mai liniștit”.

În concluzie…

Actul sexual este bun de la preludiu și până dincolo de încheierea sa, fiind un veritabil panaceu pentru trup, dar și pentru suflet. Se pare deci, că dragostea este limba universală înțeleasă de toți oamenii, dar și de toate celulele care compun ființa umană.

Plăcerea sexuală este de necontestat și acceptată de toată lumea, astfel că probabil nimeni nu are nevoie de a fi convins să facă sex. Totuși, considerând și numeroasele beneficii ale sale, se pare că nu trebuie să stăm pe gânduri atunci când se ivește ocazia, iar actul sexual se întâmplă în deplină siguranță.

Sursa: Sexis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu