joi, 8 noiembrie 2018

Dezechilibre hormonale ce duc la obezitate


Hormonii influenteaza functionarea mai multor sisteme in organismul uman. Femeile nu sunt singurele afectate de eventualele dezechilibre hormonale, ci deopotriva si barbatii.

Daca incercati sa pierdeti in greutate prin dieta si exercitii insa nu inregistrati niciun succes, va trebui sa consultati un medic in vederea diagnosticarii unor eventuale dezechilibre hormonale.

Iata 7 dezechilibre hormonale aflate in stransa legatura cu cresterea in greutate:

1. Hipotiroidism
Cand nivelul hormonului tiroidian este scazut, oamenii se simt obositi, vor sa doarma tot timpul si iau in greutate.

2. Excesul de insulina
Insulina este hormonul ce ajuta organismul in procesarea zaharului, transformandu-l in nutrienti pentru celulele corpului. Prea multa insulina poate fi cauzate de stress, aport de zaharuri rafinate, alimentatie saraca in proteine, aport neadecvat de grasimi in alimentatie. Organismul nostru reactioneaza la un nivel crescut al insulinei declansand senzatia de foame, ceea ce ne poate intoarce in ciclul de a produce si mai multa insulina. Acest ciclu creste riscul de diabet, duce la cresterea in greutate si dificultatea de a scapa de kilogramele in plus.

Click

3. Dezechilibrul de serotonina
Serotonina ne afecteaza starea de spirit si emotiile. Poate cauza pofta nestavilita pentru carbohidrati, ducand la depresie si modificari ale apetitului. Poate afecta, de asemenea, stima de sine precum si obiceiul de a dormi.

4. Excesul de cortizol
Cand organismul nostru este expus stress-ului pentru o perioada considerabila de timp, fie ca e vorba de stress fizic ori emotional, acesta produce cortizol. Excesul de cortizol cauzeaza anxietate, depresie, stress post traumatic, intestin iritabil. Acestea duc la un apetit exagerat, un metabolism lent si mai multa grasime corporala

5. Inflamatii cronice
Afectiunile care cauzeaza inflamatiile, cum sunt: alergiile, astm-ul, eczemele, bolile auto-imune, tulburari digestive cauzeaza de asemenea obezitate.

6. Nivelul crescut de estrogen
Excesul de estrogen este considerat un factor de risc pentru obezitate, atat in randul femeilor cat si al barbatilor, impreuna cu o alimentatie nesanatoasa si sedentarism. Multe componente alimentare cum sunt hormonii de crestere sau pesticidele duc la cresterea nivelului de estrogeni in organism.

8. Nivelul scazut de testosteron
Testosteronul influenteaza masa musculara, forta fizica, arderea grasimilor si tonusul pielii. Niveluri scazute de testosteron pot duce la cresterea in greutate datorata grasimii corporale, chiar in conditiile unei diete sanatoase si a practicarii exercitiilor fizice. De asemenea, nivelul scazut al testosteronului este in legatura cu bolile inimii, depresia si osteoporoza.

Sursa: The Hearty Soul
Foto: Diariodolitoral

●       ●       ●

 OTO Forte  vine in sprijinul Dumneavoastra. Sexul activ contribuie in mod exemplar si eficient la inlaturarea riscului de aparitie al Obezitatii. Folositi, asadar, OTO Forte !
Pentru mai multe detalii accesati:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu