duminică, 3 februarie 2019

Alimente pe care nu ar trebui sa le consumi dupa 30 de ani


Alimentele nesanatoase nu sunt bune la orice varsta, insa dupa 30 de ani organismul nostru devine din ce in ce mai putin capabil sa proceseze mancarea "junk". Ati observat probabil ca odata cu inaintarea in varsta, anumite alimente incep sa va faca rau.

Odata ce te apropii de "varsta a doua", creste si riscul dezvoltarii anumitor afectiuni. Astfel, dieta joaca un rol major in prevenirea cancerului, diabetului si bolilor cardiovasculare. Iata sapte alimente pe care nu ar trebui sa le mai consumi dupa varsta de 30 de ani:

1. Iaurt cu arome
Pe de o parte, iaurturile cu arome contin o cantitate impresionanta de zahar - in medie 47 grame/portie, adica mai mult decat doza zilnica maxima recomandata (38 grame / zi pentru barbati si 25 grame / zi pentru femei). Pe de alta parte, aromele iaurturilor sunt aditivi chimici artificiali care dauneaza organismului. Inlocuiti, asadar, iaurtul aromat cu iaurt simplu peste care adaugati fructe proaspete sau uscate

2. Soia
Este un alt aliment considerat sanatos, insa care nu este cu nimic mai bun decat carnea pe care incercati sa o inlocuiti cu el. Soia aflata in magazine este un produs mult modificat genetic, fapt ale carui efecte asupra organismului uman nu se cunosc pe termen lung. Pe termen scurt, soia favorizeaza inflamatiile si poate interfera cu functionarea glandei tiroide.

O alta problema este continutul de fitoestrogeni din soia, ceea ce duce la o crestere a estrogenilor in organism. Din acest motiv, soia nu se administreaza copiilor aflati in crestere.

3. Pestele de crescatorie
Din pacate, aproape 70% din pestele aflat in magazine provine din crescatorii. Este stiut faptul ca pestii consuma fecalele din apa in care cresc. Pentru a compensa acest fapt, ei sunt indopati cu antibiotice, dar si cu coloranti pentru a da carnii un aspect proaspat si sanatos. Asadar, inlocuiti-l cel mai bine cu peste oceanic proaspat.

Click

4. Painea alba
Cand erai copil, probabil ca painea alba era singurul fel de paine pe care il consumai. Din punct de vedere nutritional insa, painea alba are valoare zero. Ea va ridica glicemia si nu va ofera nici una din vitaminele si mineralele prezente in faina integrala si mult mai putine fibre decat aceasta

5. Produse de patiserie din comert
Spre deosebire de produsele facute in casa, cele industrializate contin conservanti si potentiatori de gust. De asemenea, produsele de patiserie din comert sunt preparate cu uleiuri hidrogenate pentru a arata proaspete cat mai mult timp.

6. Sucurile naturale din fructe
Cand sucul este extras din fructe, fibrele continute in fruct raman deoparte. Fibrele au ca efect asimilarea treptata a zaharului in sange, spre deosebire de situatia cand, consumate ca suc, fructele aduc un real soc de zahar in sange.

In ceea ce priveste sucurile de fructe din comert, acestea sunt aditivate cu o cantitate chiar mai mare de zahar decat are fructul in realitate. Adesea, aceste sucuri sunt pasteurizate, ceea ce inseamna ca orice fel de nutrienti sensibili la caldura sunt distrusi inca dinainte ca sucurile sa ajunga pe raftul magazinelor.

7. Floricele cu unt, preparate la microunde
Asa-zisul unt de pe floricele nu este altceva decat grasimi modificate, care afecteaza in mod negativ functionarea creierului si memoria. Aceste grasimi distrug efectiv celulele creierului provocand in acelasi timp inflamatii. De asemenea, productia naturala de acizi grasi Omega 3 care sustin creierul este compromisa. Pe de alta parte, un ingredient al acestui asa-zis "unt" din floricele, numit Diacetil, este cunoscut ca si cancerigen. Invelisul interior din plastic al pungii de pop-corn este de asemenea cunsocut ca si cancerigen.

Aceste sapte alimente reprezinta un mic procent din produsele slab nutritive aflate in comert in zilele noastre. Majoritatea producatorilor, din dorinta de a scoate produse accesibile la pret, fac compromisuri calitative si adauga cantitati impresionante de zahar, sare si grasimi pentru a crea dependenta. Desi ia ceva mai mult timp sa cumparati produse neprelucrate si sa le gatiti, ganditi-va ca este o investitie de timp in prelungirea si calitatea vietii dumneavoastra. Dupa o vreme in care va veti detoxifia de aceste alimente convenabil de consumat, suntem siguri ca veti agrea mai degraba gustul mancarii preparate acasa.

Sursa: Food Eat Safe
●       ●       ●

 OTO Forte  vine in sprijinul Dumneavoastra, pentru o viata sexuala sanatoasa si implinita.
Pentru mai multe detalii accesati:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu