luni, 14 mai 2018

Disfunctia erectila la barbati


În 1995, existau în lume 152 de milioane de bărbați care sufereau de disfuncție erectilă. Până în 2025, se preconizează  că numărul lor va ajunge la 322 de milioane. Din fericire, există soluții! 

Ce este disfuncția erectilă?

”Suferă de disfuncție erectilă” este un gând pe care majoritatea bărbaților preferă să îl evite. Însă, mai devreme sau mai târziu, este posibil să se confrunte cu această afecțiune.

Disfuncția Erectilă masculină este o afecțiune care împiedică consumarea unui act sexual. Adeseori bărbații au probleme ocazionale, fără ca aceasta să devină disfuncții cronice. Pentru ca o problemă legată de disfuncția erectilă să devină o disfuncție trebuie ca acesta să survină cu o oarecare constanță.

Disfunctia erectila nu ameninta viata, dar reprezinta totusi un avertisment al unor importante probleme de sanatate. Doua treimi dintre barbatii peste 70 de ani si 39% dintre cei peste 40 de ani sufera de disfunctii erectile, raportand o pofta de viata scazuta si un risc crescut pentru depresie.

Pe măsură ce înaintează în vârstă, bărbații ajung la erecție mai greu sau, în orice caz, climaxul se atinge mai dificil. Aceste schimbări firești nu trebuie însă confundate cu Disfuncția Erectilă, care presupune lipsa unei activități sexuale satisfăcătoare. Pe măsură ce bărbatul înaintează în vârstă, stimularea directă poate fi necesară pentru obținerea erecției.

Cauzele disfuncției erectile.

În etiologia Disfuncției Erectile pot fi trecute numeroase cauze, însă cele mai importante sunt cele legate de:
 - afecțiunile cardiace – așa numite boli cardiovasculare
 - diabetul
 - depresia
 - hiper și hipotensiunea

Aproape 25% din cauzurile catalogate ca fiind disfuncționalități erectile sunt cauzate de tratamente medicamentoase recomandate în alte afecțiuni precum: hipo-tensiunea, afecțiuni cardiace sau depresii.

 Click

Fumatul și alcoolul pot cauza, se asemenea, apariția Disfuncției Erectile.

Multi dintre medicii specialisti sustin ca tutunul este unul dintre principalii factori care duc la scaderea performantelor sexuale. Astfel, conform unui studiu statistic majoritatea pacientilor care se confrunta cu disfunctii erectile sunt fumatori. In plus, substantele regasite in alcatuirea unei tigari afecteaza sistemul vascular de la nivelul penisului, precum si calitatea si cantitatea spermei, ducand la scaderea motilitatii spermatozoizilor. In acelasi fel, alcoolul, desi actioneaza ca un factor de dezinhibare, poate duce la aparitia incapacitatii de a obtine sau mentine o erectie.

Secretul unei vieți sexuale sănătoase?

 Un regim de viață sănătoasă este esențial pentru o viață sexuală sănătoasă, plină de satisfacții. De ce? Pur și simplu pentru că circulația deficitară  a sângelui este ceea mai obișnuită cauză a Disfuncției Erectile. Alimentația sănătoasă, exerciții fizice, consum moderat de alcool, fără fumat – iată secretul unei vieți sexuale sănătoase.

Surse:
SfatulMedicului
Sanatate
SfaturiMedicale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu