vineri, 24 august 2018

3 probleme de sanatate frecvent intalnite la barbati


Cu totii am avut sau avem probleme de sanatate. Unele boli pot fi tratate usor, altele nu. Sunt persoane care ajung la varsta de 70-80 ani sanatoase, fara a merge deloc la medic si persoane care au 20-30 de ani si stau doar prin spitale. Unele boli sunt mostenite, altele apar in timp din diverse cauze mai mult sau mai putin cunoscute. Sunt o multime de boli care dau batai de cap atat femeilor, cat si barbatilor. Astazi insa, vreau sa va vorbesc putin despre 3 boli care apar doar la barbati sau preponderent la acestia.

De foarte multe ori, barbatii se confrunta cu disfunctii erectile. Nici un barbat nu isi doreste sa aiba probleme cu potenta, insa din nefericire astfel de cazuri sunt frecvente. Daca ai probleme cu potenta, ai doua variante: te complaci in aceasta situatie sau iei pastile potenta pentru ca totul sa revina la normal. Problemele de acest gen sunt considerate o slabiciune pentru barbati. Insa, oricui i se poate intampla. Important e sa te tratezi la timp si sa te bucuri in continuare de placerile vietii.

 Click

O alta problema de sanatate intalnita la barbati este cancerul de prostata. In randul barbatilor, acest tip de cancer este cel mai frecvent tip de cancer. Din nefericire, anual, 7% din barbatii diagnosticati cu cancer la prostata mor. E important sa mergi la medic de fiecare data cand simti ca ceva nu e in regula cu organismul tau. Printre simptomele cancerului la prostata se regasesc: nevoia de a urina frecvent, jet urinar slab, senzatie dureroasa in timpul ejacularii, sange in urina, pierdere in greutate, greata, varsaturi, etc. Mergi la timp la medic si vei fi o persoana mult mai sanatoasa.

Si bolile cardiace pot da batai de cap barbatilor. Ele nu sunt intalnite doar la barbati, insa, sunt de doua ori mai frecvente la ei decat la femei. Bolile cardiovasculare pot fi intalnite sub diferite forme. Simptomele si tratamentele sunt diferite, in functie de fiecare afectiune in parte. Ca si in cazul altor boli, diagnosticate la timp, bolile cardiovasculare pot fi tratate mai usor. In evolutia acestor boli, foarte important este stilul de viata. Fa sport, mananca sanatos, evita alcoolul, tigarile si bauturile cu un continut ridicat de cofeina.

Nu trebuie sa intri in panica si sa iti faci griji daca ai anumite simptome. Problema e atunci cand acestea persista. Controalele regulate, fara un motiv anume, te pot ajuta.

Sursa: Blogatu
Foto: PixaBay

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu