miercuri, 8 august 2018

Consumul zilnic de nuci îți poate face sperma mai puternică


Un studiu recent a dovedit că 60 de grame de nuci ronțăite în fiecare zi au ca efect nu doar sporirea numărului de spermatozoizi dar și o mai bună sănătate a acestora.

Probabil că știai deja că nucile și alunele sunt printre gustările cele mai sănătoase pentru inimă. Dar oamenii de știință au descoperit de curând încă un avantaj al includerii lor în dietă, anume sănătatea spermei.


Conform unui nou studiu, bărbații care au mâncat 60 de grame de nuci și alune în fiecare zi timp de 14 săptămâni au avut mai mulți spermatozoizi. Cercetătorii de la Universitatea Rovira i Virgili din Spania au descoperit însă că efectele pozitive nu se opresc aici. Bărbații care mănâncă nuci și alune în mod constant au nu numai mai mulți spermatozoizi, ci și mai sănătoși, deci sunt mai fertili.

Click

Aflăm de la The Guardian că echipa de cercetători care a realizat studiul și-a prezentat rezultatele la întâlnirea anuală a Societății Europene pentru Reproducere Umană și Embriologie.

119 bărbați sănătoși între 18 și 35 de ani au fost împărțiți aleatoriu în două grupuri. Dacă cei din primul grup au avut o dietă occidentală obișnuită, ceilalți au mâncat câte 60 de grame de migdale, alune de pădure și nuci în fiecare zi timp de 14 săptămâni. Toți au dat eșantioane de spermă înainte și după cele 14 săptămâni.

Rezultatele arată că numărul de spermatozoizi al celor din grupul experimental a fost cu 16% mai mare comparativ cu al celorlalți. În plus, aceștia au avut și cu 4% mai mulți spermatozoizi sănătoși (cu cap oval și coada mai lungă).

Sursa: Men's Health

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu