In cazul barbatilor, calitatea actului sexual poate fi imbunatatita prin utilizarea anumitor suplimente si vitamine recomandate in special barbatilor:
Testosteronul. Productia de testosteron incetineste pe masura ce barbatul inainteaza in varsta, si este esentiala pentru mentinerea masei musculare, a unui aspect tineresc si a fortei. Cu toate acestea, productia de testosteron poate scadea cu aproximativ 1% in cazul barbatilor trecuti de 40 de ani. Daca va incadrati in acest tipar, puteti creste productia de testosteron prin anumite metode.
Dieta si exercitiile fizice pot ajuta la stimularea productiei de testosteron din organism, mai ales impreuna cu suplimente, cum ar fi uleiurile de peste DHEA.
Suplimentele pot ajuta, de asemenea, la reducerea stresului si va ajuta sa dormiti mai mult - ambele aspecte pot determina cresterea productiei de testosteron. Daca va simtiti obositi si slabiti, daca pierdeti din masa musclara, si aveti peste 40 de ani (sau in jurul acestei varste), incercati sa suplimentati organismul cu testosteron pentru o sanatate mai buna.
Vitamina E este, probabil, cea mai putin inteleasa vitamina. Este important sa mentineti un echilibru, mai ales in cazul vitaminelor liposolubile cum este si vitamina E, care raman in corpul dvs. Din moment ce se gaseste in foarte multe produse alimentare, este esential sa tineti cont de aportul de vitamina E.
Vitamina E este un antioxidant benefic pentru organism care ofera protectie impotriva bolilor de inima si a cancerului. Este, de asemenea, utilizata sub forma de creme sau uleiuri care se vor aplica pe piele pentru a preveni semnele de imbatranire, si ca tratament pentru arsurile solare. Cele mai bune surse de vitamina E sunt cerealele integrale, nucile si semintele.
Suplimentarea este permisa, dar metoda recomandata este aceea de a va insusi aportul de vitamina E prin alimente. Vitamina E este o parte importanta a unei diete sanatoase, si ar trebui sa se consume prin intermediul surselor alimetare ori de cate ori este posibil.
Zincul stimuleaza functia sistemului imunitar si are rol adjuvant in cazul problemelor intalnite in viata sexuala mai ales in combinatie cu seleniu.
Vitamina D este adesea mentionata ca vitamina soarelui, deoarece organismul produce vitamina dupa ce a fost expus la soare. Scopul principal al vitaminei D este de a echilibra calciul, dar cercetatorii cauta inca metode de a gasi si alte beneficii aditionale a vitaminei D pentru organism.
O mare parte a populatiei de pe planeta sufera de lipsa de vitamina D. Acest deficit poate duce la probleme majore, cum ar fi obezitatea, diabetul zaharat, hipertensiune arteriala, infarct miocardic, accident vascular cerebral si slabiciune musculara.
Barbatii care nu fac miscare in aer liber vor avea probleme in insusirea cantitatii suficiente de vitamina D doar din alimentatie. Singurele surse alimentare viabile de vitamina D sunt pestele gras, galbenusul de ou, lapte si cerealele fortificate.
Din fericire, accesul la consumul de vitamina D este destul de simplu, astfel, asigurati-va ca aveti parte zilnic de doza recomandata de aceasta vitamina.
Deoarece exista o stransa relatie intre vitamina D si acumularea de calciu in organism, dozele prea mari de vitamina D pot duce la prezenta valorilor mari de calciu in sange, fapt ce determina aparitia de pietre la rinichi, varsaturi si slabiciune musculara.
Aminoacizii cum ar fi arginina pentru putere si vitalitate - echilibrati insa cu suplimente care pot regla greutatea corporala.
O formula pentru sanatatea prostatei cu licopen, acidophilus, palmier pitic, seminte de dovleac si prune africane.
Sanatatea colonului cu prune uscate si suplimente de prune - nu puteti avea libido daca suferiti de polipi la colon.
Sursa: Sfatul Medicului
Foto: PixaBay
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu