joi, 30 august 2018

Erectia iti poate dezvalui probleme de sanatate


Tipul erectiei pe care o ai iti poate sa dezvaluie probleme de sanatate nedepistate pana in prezent. Un penis incapabil sa iasa intru totul din starea flasca nu indica aproape niciodata pierderea atractiei barbatului fata de stimulii externi, insa reprezinta un semnal de alarma asupra posibilelor afectiuni conexe, in special ale inimii.

Dr. Oz a studiat atent problema si te avertizeaza ca, in 80% din cazuri, disfunctiile erectiei nu au la baza cauze legate de libido, ci sunt de natura organica. Cum functioneaza penisul si ce probleme de sanatate sunt asociate incapacitatii de a avea erectie, ne spune cel mai faimos medic si prezentator de televiziune din SUA.


Erectia normala ia nastere prin stimulare sexuala (cu exceptia celei nocturne). Atunci cand este excitat, creierul barbatului secreta oxid nitric, o substanta care ajuta vasele sanguine ale muschilor sa se relaxeze.

Odata dilatate, vasele sanguine sunt invadate de sange, in timp ce muschii se intaresc in jurul venelor pentru a impiedica sangele sa paraseasca tesutul penisului. Ca prin minune, organul masculin se mareste, se ingroasa si se intareste, fenomenul accentuandu-se pe masura ce intra in contact cu peretii vaginului.

Asadar, pentru o erectie normala organismul barbatului are nevoie de: sistem nervos sanatos, sistem vascular performant, sistem hormonal echilibrat.

Click

Erectia disfunctionala, cand penisul nu se intareste suficient sau deloc, iar actul sexual nu se poate consuma in conditii normale, ar putea ascunde afectiuni la nivelul nervilor, vaselor de sange si hormonilor. Astfel, Dr. Oz a clasificat principalele cauze organice ale erectiei neperformante:

Deficientele hormonale

Un nivel scazut de testosteron poate impiedica erectia sa aiba loc. Unele medicamente pentru hipertensiune arteriala sau depresie au acelasi efect. Excesul de prolactina (hormon produs de glanda tiroida) provoaca crestere in greutate, libido scazut si oboseala.

Afectiunile vaselor de sange

Penisul poate sa devina incapabil de erectie cand se produc leziuni si disfunctii la nivelul venelor si arterelor din regiunea genitala. Boala care conduce la acest tip de problema este ateroscleroza (ingustarea vaselor sanguine) - primul pas catre atacul cardiac, infarct sau boala vasculara periferica.

Blocarea arterelor survine si in urma instalarii diabetului, hipertensiunii arteriale si a tulburarilor de colesterol.

Afectiunile neuronale

In alte cazuri ale disfunctiei erectile, afectiunile neuronale (neuropatiile) joaca rolul principal. Diabetul netratat, accidentele cerebrale, leziunile coloanei vertebrale sau scleroza multipla sunt boli care afecteaza in mod direct integritatea nervilor care stimuleaza penisul.

Obezitatea

Impotenta este o realitate cruda pentru 80% din barbatii obezi, spun statisticile.

Urmarile viciilor

Consumul de alcool si de droguri, inclusiv fumatul, cauzeaza in timp probleme erectile. Nicotina priveaza organismul de oxidul nitric necesar vascularizarii penisului.

Sursa: Ele
Foto: PixaBay

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu