duminică, 2 decembrie 2018

Consumul de ciocolata neagra si vin rosu pot preveni imbatranirea


Depre beneficiile consumului de ciocolata neagra si vin rosu se stie de ceva vreme. Atat ciocolata neagra cat si vinul rosu contin un compus chimic numit resveratrol caruia i se datoreaza aceste beneficii asupra sanatatii. Astazi, insa, vom vorbi despre ceve putin diferit, ce ar putea incetini, ori chiar face reversibil, procesul imbatranirii.

Studii efectuate la Universitatea din Exter au descoperit ca asa-numitii "factori de multiplicare" celulara - care sunt in fapt un tip de proteina - tind sa devina inactivi odata cu inaintarea in varsta.


In experimentele efectuate, cercetatorii au adaugat celulelor umane imbatranite substante similare resveratrolului si au observat ca acestea si-au reactivat acesti factori de multiplicare. Acesta fapt a facut ca celulele imbatranite nu numai sa apara mai tinere, dar acestea au inceput sa se divida din nou, intocmai celulelor tinere.

Click

"Cand am vazut unele celule reintinerind, nu mi-a venit sa cred", afirma Dr. Lattore de la Universitatea din Exter. "Aceste celule imbatranite aratau ca unele tinere. Parea un miracol".

"Am repetat experimentele de cateva ori si de fiecare data celulele intinereau. Sunt foarte entuziasmata de implicatiile si potentialul acestor cercetari" adauga Dr. Lattore.

Resveratrolul este un compus ce se gaseste in strugurii rosii, vinul rosu, ciocolata neagra si unele fructe de padure.

Sursa: The Hearty Soul
Foto: Independent
●       ●       ●

 OTO Forte  vine in sprijinul Dumneavoastra, pentru o viata sexuala sanatoasa si implinita.
Pentru mai multe detalii accesati:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu